Smartpost: Eesti Post tahab osta kalleid pakiautomaate

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Smartpost, millel on juba ligi aasta toimiv pakiautomaatide võrk Eestis, peab Eesti Posti plaani võtta kõigis Balti riikides kasutusele Austria tootja pakiautomaadid, liiga kalliks lahenduseks.


«Kui Eesti Post plaanib hakata Eestis meiega konkureerima, peaks ta looma vähemalt sama suure võimsusega pakiautomaatide võrgu,» ütles Smartposti nõukogu liige Peep Kuld.

Kuna ka Smartpost kaalus algul samade automaatide ostmist, teab Kuld öelda, et sellise võrgu ehitamiseks Austria tootja lahenduse baasil oleks investeeringu suurusjärk Eestis 80-100 miljonit krooni.

Eesti Post on teatanud, et plaanib pakiautomaatide võrgu rajamiseks niii Eestis kui Lätis ja Leedus kulutada 150 miljonit krooni. Kui aga ainuüksi Eestis kulub selleks 80-100 miljonit, ei jää Läti ja Leedu jaoks raha üle. «See tähendab, et plaanitavate investeeringute mahuga pole võimalik minna lisaks Eestile ka teistele turgudele,» selgitas Kuld.

Smartpost toodab vajalikke seadmeid ise ja need on Kulla hinnangul palju odavamad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles