Helenius: kunstlikult tööpuudusest ei vabane

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: Liis Treimann.

Tuntud investor Joakim Helenius ütles ETV saates «Kahekõne», et kui valitsus hakkab töökohti looma on see enamast väga halb mõte.


Helenius sõnas, et me kõik peame mõistma tööpuuduse valu, kuid rõhutas, et ainus ja kindlasti kiireim tee töötusega võitlemises on tagada, et majandus asub kindlatel alustel. «Teisisõnu - valitsus ei saa kulutada raha, mida tal ei ole, luues töökohti, mis pole konkurentsivõimelised ja mida ei tohiks olla olemas. Kui valitsus hakkab töökohti looma on see enamast väga halb mõte.»

Helenius selgitas, et ühel hetkel kaovad need töökohad taas ning sel hetkel kerkib töötuse probleem jälle päevakorda. «Tööpuudus on valus ja kohutav, aga sellest ei vabane kunstlikult.»

Rääkides Eesti riigi tegutsemisest masu olukorras tõdeb Helenius, et on näiteid, kus ta ise oleks tegutsenud teistmoodi, aga üldiselt puhtalt majanduslikust küljest on töö olnud väga hea. «Tean, et paljud vaidlevad siin mulle vihaselt vastu, aga minu meelest on Eesti valitsus teiste Kesk- ja Ida-Euroopaga võrreldes teinud parimat tööd, et raske majandusolukorraga toime tulla.»

«On tulnud teha raskeid otsuseid, aga tänu neile laheneb näiteks tööpuuduse probleem palju kiiremini. Ma usun Eesti majanduse suhteliselt kiiret tõusu palju varem, kui nende otsuste tegemata jätmisel juhtunuks,» arvas Helenius.

Heleniuse arvates tõuseb tõuseb Eesti majandusolukorra paranedes esile kui täht, heas vormis ja eeskujuks teistele riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles