Triobet läheb maksuameti vastu kohtusse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympic Entertainment Group avas oma online-kasiino veebruari alguses.
Olympic Entertainment Group avas oma online-kasiino veebruari alguses. Foto: Liis Treimann.

Kaughasartmängu operaator Triobet kavatseb pöörduda maksu- ja tolliameti (MTA) vastu kohtusse, kuna MTA ei pidanud kinni enda poolt antud lubadusest ning kandis Triobeti koos suure hulga teiste mänguoperaatoritega n-ö musta nimekirja.


«Pöördume kohtusse, et paluda õiguskaitset,» märkis Triobeti esindava advokaadibüroo Lepik ja Luhaäär advokaat Maret Hallikma.



Nimelt saatis maksu- ja tolliamet laiali ettekirjutused, mis kohustavad internetiteenuse pakkujaid seoses uue hasartmänguseadusega blokeerima ligipääsu interneti pokkeritubadesse ja netikasiinodesse, millel ei ole kaughasartmängu korraldusluba Eestis.



Triobet väidab aga, et maksuametiga oli neil kokkulepe, mille kohaselt Triobet sellesse seltskonda poleks tohtinud sattuda.



Hallikma selgituse kohaselt hakkasid uue hasartmänguseaduse need sätted, mis puudutasid kaughasartmänge, kehtima selle aasta 1. jaanuarist.



Enne seda polnud kaughasartmängude operaatoreil võimalik MTAlt selleks vastavat tegevusluba taotleda.



«Enne 1. jaanuari 2010 ei lasknud MTA taotlusi esitada. Seaduse sätted küll jõustusid, kuid ühelgi operaatoril polnud võimalik tegevusluba taotleda,» selgitas Hallikma.



Tema kinnitusel mõtles Triobet vajaliku tegevusloa saamisele aga üsna varakult. Juba eelmise aasta oktoobris saadi esmakordselt MTA inimestega kokku ning Triobeti esindajad andsid maksuhaldurile esimese korraliku ülevaate kaughasartmängude olemusest.



Selle aasta alguses teatas MTA, et nende operaatorite suhtes, kes esitavad kaughasartmängude korraldamiseks taotluse selle aasta 1. veebruariks, ei võeta kasutusele mingeid meetmeid.



Hallikma sõnul kohtus Triobet jaanuari lõpus MTAga uuesti, et arutada tehnilisi üksikasju, mille suhtes polnud maksuhaldur veel oma seisukohta kujundanud.



Tema sõnul oli see igati arusaadav, sest online-hasartmäng on seaduse silmis Eestis uus asi, mistõttu oli vaja välja mõelda, kuidas asju oleks tehniliselt kõige parem ja mõistlikum korraldada.



«27. jaanuaril lepiti kokku, et kui Triobet esitab oma taotluse enne 1. märtsi, ei rakenda MTA nende suhtes ühtegi sunnivahendit, mida seadus võimaldab,» märkis ettevõtet esindav advokaat.



Maksuametile tehti tema kinnitusel isegi ettepanek, et ettevõte võib hakata hasartmängumaksu riigile tasuma tagasiulatuvalt, ehk 1. jaanuarist 2010.



Hallikma kinnitusel nõustus MTA sellega, et Triobet esitab oma taotluse enne 1. märtsi.



26. veebruaril esitaski ettevõte tegevusloa taotluse. Eile said aga Triobeti esindajad meedia vahendusel teada, et MTA oli teinud ettekirjutuse paljudele internetiteenuste pakkujatele, mis puudutas ka Triobeti veebilehekülge.



Triobetile põhjendas MTA oma sellist sammu asjaoluga, et kõiki kaughasartmängu operaatoreid peab kohtlema võrdsetel alustel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles