Väikeinvestorite tulumaksusoodustus saab paika enne suve

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas avaldas lootust, et väikeinvestoreid soosivad muudatused tulumaksuseaduses võetakse vastu veel enne suve ning hakkavad kehtima järgmise aasta alguses.


Nimelt on erinevad huvigrupid eesotsas Tallinna börsi ning investorite liiduga esitanud tänaseks rahanduskomisjonile oma ettepanekud seaduseelnõusse, mille eesmärgiks on vabastada väikeinvestorite väärtpaberiinvesteeringud tulumaksust juhul, kui nad soovivad oma teenitud tulu edasi investeerida.



Praegu kehtiva korra järgi tuleb eraisikutest investoreil tulumaksu maksta igalt investeeringult, mis on kasumiga maha müüdud ning vahet ei tehta sellel, kas teenitud raha investeeritakse uuesti või kulutatakse lihtsalt ära.



Seaduseelnõus on välja pakutud idee, mille kohaselt võetaks kasutusele investeerimiskonto, kus saab hoida nii väärtpabereid, fondiosakuid kui raha, mida investeerimiseks kasutatakse.



Kava kohaselt tuleks tulumaksu tasuda vaid nendelt summadelt, mis investeerimiskontolt välja võetakse ning seda juhul, kui vahepeal on investeeringutelt kasumit teenitud.



Taavi Rõivase sõnul on eelnõud vahepeal oluliselt täiendatud ja ümber kirjutatud. Peale seda saadeti see uuesti laiali erinevatele huvigruppidele, kellelt saadi päris palju täiendusettepanekuid. Nüüd seisabki ees nende ettepanekute läbitöötamine.



«Eesmärk on enne suve see seadusena vastu võtta, et see siis järgmise aasta alguses kehtima hakkaks,» kommenteeris Rõivas tulumaksuseaduse muutmisega seonduvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles