Netiühenduse pakkuja: maksuameti piirang ei ole efektiivne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetijuhe
Internetijuhe Foto: Corbis / Scanpix

Ühe väiksema netiühendust pakkuva firma omaniku sõnul tähendab maksu- ja tolliameti ettekirjutus talle lisatööd ning on juba kaasa toonud Eesti mainimise internetitsensuuri kajastavas Wikipedia artiklis.

«Esiteks, nimekiri on vaid paberil ja on vaja seda lihtlabaselt paberist arvutisse sisse toksida», ütles omanik, kelle nimi on toimetusele teada.

Tema sõnul on DNS-süsteemi muutmine maksuameti pakutud kujul domeenisüstemi põhimõtete selge rikkumine.

«Internet on transport. Ettekirjutus võrdub sellega, kui oleks Viking Line’i trahvitud selle eest, et nende laev viis Eesti kodaniku Soome kasiino külastamiseks», lisas mees.

«Teisisõnu, riik tahab saada maksutulu välismaisest kasiinost vaid selle põhjal, et kasiinos mängivad eestimaalased, ning samal ajal kohustada «transpordifirmasid» teostama kontrolli», nentis allikas, lisades, et see ettevõtmine on juba jõudnud Wikipedia vastavasse artiklisse, kus kirjeldatakse internetivabadust Eestis.

Tema hinnangul ei ole maksuameti kavandatud muudatus efektiivne, kuna avaliku DNSi kasutamisel võib piirangutest kergesti üle saada. Ühte sellist teenust pakub avalikult Google.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles