Politsei määras trahve 180 miljoni krooni ulatuses

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruse mõõtmine.
Kiiruse mõõtmine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei koostatud statistikast selgub, et läinud aasta esimese kümne kuu jooksul määrati erinevate liiklusalaste väärtegude eest Eestis trahve enam kui 182 miljoni krooni ulatuses.


Kõige enam määrati trahve liiklusseaduse rikkumise eest, ühtekokku 177 miljoni krooni ulatuses. Liiklusseaduse osas ulatus rikkumiste arv 143 645ni.

Teeseaduse vastu eksiti 1457 korda ning nende väärtegude eest määrati trahve 4,9 miljoni krooni ulatuses.

Ühistranspordiseaduse vastu eksiti 310 korral ning määrati trahve 0,3 miljoni krooni ulatuses. Autoveoseaduse puhul registreeriti 129 rikkumist ning trahve määrati 0,3 miljoni krooni ulatuses.

Politsei- ja piirivalveamet edastas kõnealused andmed majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM), kellele on need vajalikud ministeeriumis alustatud liiklusjärelevalve infosüsteemi projekti jaoks rikkumistealase mahu väljaselgitamiseks.

Ministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhtivspetsialist Eda Rembel selgitas, et kuigi MKM soovis andmeid kogu eelmise aasta kohta, kajastavad andmed vaid 2009. aasta kümmet esimest kuud, kuna novembris 2009 toimus politseis üleminek uuele väärteomenetluse infosüsteemi rakendusele, mis on alles testimise järgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles