SLK sai parvlaeva Muhumaa täna kätte

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SLK omanik Vjatšeslav Leedo praami vettelaskmisel Klaipedas.
SLK omanik Vjatšeslav Leedo praami vettelaskmisel Klaipedas. Foto: Toomas Huik

Saaremaa Laevakompanii (SLK) teatel andis BLRT Fiskerstrandi laevatehas Norras täna lõunal tellijale üle parvlaeva Muhumaa.


Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul heisatakse parvlaeval Muhumaa veel täna õhtul Eesti lipp ning laev alustab vastavalt ilmastikuolude lubamisele esimesel võimalusel teekonda Väinamerele.

«Ilmastikuolud on rasked, ent laev peaks saabuma Rohuküla sadamasse orienteeruvalt 3-5 päeva pärast. Kohale jõudes seisavad ees veel viimased proovisõidud ja dokumentide lõplikud vormistamised. Meie eesmärk on saada uus laev operatiivselt liinile ning loodame, et juba järgmise nädala alguses saab Hiiumaa ja mandri vahel sõita Muhumaaga,» lausus Rihvk.

Parvlaev Muhumaa teekond algab Põhjamerelt, kust laev siirdub läbi Taani väinadele ning võtab seejärel suuna Hiiumaa põhjatipule, Rohuküla sadamasse sõidab laev Hiiumaa ja Vormsi vahelt.

Parvlaeval Muhumaa on avar reisijateala, sealhulgas kohvik-bistroo, baar, kauplus ning päikesetekid, sõidukite kasutuses on kaks autotekki. Muhumaa mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat. Alus on 97,8 meetrit pikk ja 18,5 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme. Laev hakkab Hiiumaa ja mandri vahelise ühe suuna läbima 75 minutiga, millele lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

Saaremaa Laevakompanii on 1992. aastal asutatud laevafirma, mille tütarettevõtted haldavad Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi liine. SLK ettevõtete grupp annab Saaremaal ja Hiiumaal tööd kokku ligemale 250 inimesele. SLK ainuomaniku Vjatšeslav Leedoga seotud ettevõtted annavad kokku saartel ja mujal Eestis tööd ligi 700 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles