Kuninglikud pulmad toovad Rootsi rahasüsti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsessi Victoria ja Daniel Westlingi pildiga meened Stockholmi vanalinna kaupluse aknal. Kuninglik laulatus toimub 19. juunil Stockholmi katedraalis.
Rootsi kroonprintsessi Victoria ja Daniel Westlingi pildiga meened Stockholmi vanalinna kaupluse aknal. Kuninglik laulatus toimub 19. juunil Stockholmi katedraalis. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi kroonprintsessi Victoria ja Daniel Westlingi sellesuviste pulmadega seotud suveniiride müük toob sisse miljardeid Rootsi kroone ning tähtsündmuseks riiki saabuvad turistid turgutavad oma rahaga ka tavakaubandust, kirjutab Rootsi E24.


19. juunil toimuvate kuningike pulmadega seotud suveniiride müügisummaks hindab Rootsi kaubandusagentuur 2,5 miljardit Rootsi krooni. Lisaks peaks kaubandus saama veel 100 miljoni Rootsi krooni suuruse rahasüsti tänu riiki saabuvatele turistidele.

Rootsit välismaal tutvustava turismiagentuuri Visit Sweden andmetel peaksid pulmad Stockholmi tooma 12 000 turisti.
«Need pulmad tähendavad Rootsile palju,» tõdes agentuuri juht Thomas Brühl. «Riik saab välispressis palju tähelepanu ning tugev kaubamärk tõmbab ligi rohkem investeeringuid ja külastajaid,» lisas ta.

Kuninglikust pidupäevast loodavad kasu lõigata ka eraisikud. Nii pakutakse pulmanädalaks üürile kortereid, mille rendihinnad varieeruvad olenevalt asukohast 10 000 Rootsi kroonist nädala eest 4000 kroonini ühe öö eest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles