Pjotr Sedini soovitus: püüdke pankadeta hakkama saada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Sedin..
Pjotr Sedin.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Grove Investi juhatuse liige Pjotr Sedin soovitab ettevõtjatel hakkama saada ilma pankadeta.


«Minu soovitus ettevõtjaile oleks lihtne: kui võimalik, püüdke saada hakkama ilma pankadeta. Kui kuidagi teisiti võimalik pole, siis valige panka mitte intressi, vaid renomee järgi,» ütles Sedin ajakirjale Saldo antud intervjuus.

Kohila Vineeritehase asutanud Grove Investi omanikud nõuavad kohtus SEBlt 1,5 miljardit krooni kahjutasu. «Pidasime Grove Investis SEB Gruppi oma partneriks Baltic Panel Groupi (BPG) loomisel ja Kohila tehase rajamisel. SEB finantseeris osaliselt Grove Invest Oüle kuulunud Baltic Panel Groupi tehase ehitamist, SEB Liising oli laenuperioodiks vormistatud tehase seadmete omanikuks,» rääkis Sedin.

Tehase käivitamisel tekkinud tehniliste tõrgete ilmnedes otsustas SEB aga Sedini sõnul partnersuhetest taanduda. Selle asemel, et leida võimalus praagiks osutunud seadmete remondiks, milleks oli olemas ka ligi 1 miljoni euro suurune garantiiraha, mille seadmete müüja Itaalia firma Gremona oli deponeerinud panka SEB Liisingu kasuks, keeldus SEB Baltic Panel Groupi töötajaid seadmetele ligi laskmast, jättis kasutamata garantiiraha ning välistas sellega tehase töölehakkamise, rääkis Sedin.

«Leiame, et Grove Invest kaotas nii oma investeeringu kui ka firma Baltic Panel Group just SEB käitumise tõttu,» ütles Sedin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles