Kolm asja, mis panevad töötajaid andma endast parimat

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Laid.
Valdur Laid. Foto: Andres Haabu / Postimees

«Iseseisvus, meisterlikkus ja töö tähendus on need kolm asja, mis panevad inimesed andma endast parima,» ütles TeliaSonera Soome lairiba äriüksuse juht Valdur Laid Pärnu Juhtimiskonverentsil.

Laidi sõnul tahab iga inimene ise oma elu juhtida ehk otsustada, kuidas ta oma eesmärke täidab. «Samamoodi on inimestele omane soov saada milleski paremaks ehk jõuda meisterlikkuseni,» rääkis ta. «Tähendus on see, mida on vaja argitegevuste mõtestamiseks ehk leida oma tegevusele mingi suurem eesmärk. See hoiab meid käigus ja aitab lahti mõtestada suunda, miks me üldse teeme oma igapäevast tööd.»

Juhti on Laidi sõnul vaja selleks, et inimesed saaksid eesmärke saavutada. «Juhi ainus roll on inimeste liigutamine eesmärkide suunas,» ütles ta. «Kõik me oleme kogenud seda, et on palutud täita mingeid eesmärke, mille kuulame ära ja sinnapaika need ka jäävad.»

Samas on juhi enda töös Laidi sõnul alati kaks vastandlikku eesmärki:  

  • alati nõutakse suurepärast tänast tulemust
  • juht on vastutav ka selle eest, et homme on ettevõttel võimekus teha sama hea tulemus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles