Bo Henriksson: Venemaa on Eestile hea turg

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Raidla.
Jüri Raidla. Foto: Toomas Huik.

ABB Balti riikide juht Bo Henriksson ütles täna majanduskonverentsil «Tuulelohe lend», et Venemaa on Eesti ettevõtetele hea turg.


«Venemaa on turg nii majanduse kasvades kui langedes,» viitas Henriksson 140 miljoni tarbijaga idanaabrile.



Ta lisas, et kui Soomes on probleemiks see, et seal pole piisavalt inimesi, kes oskavad vene keelt, on Eestil see eelis olemas. Henrikssoni sõnul peaks Eesti panustama sellele, et ka kohalikud noored õpiksid vene keelt.



Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous juhtivpartner Jüri Raidla sõnul levib tänaseni Eestis müüt, mille kohaselt 40-50-dates inimesed arvavad tundvat Venemaa, Ukraina ja Valgevene turgu, kuna oskavad vene keelt ning on minevikus nende riikidega kokku puutunud.



Samas lisas ta, et ettevõtjad, kellel täna puudub reaalne kokkupuude või kogemus nimetatud turgudega, on reaalsusest üsna kaugel.



«Müüt, et me tunneme Venemaad, ei vasta kahjuks tõele,» tõdes Raidla ja lisas, et täna tunnevad paljud Soome ja Rootsi ettevõtted Venemaad paremini, kui Baltimaade ettevõtjad.



«Meie noorem põlvkond hakkab kaotama ühte äri ja töö instrumenti, milleks on vene keel,» märkis Raidla.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles