Soovitus ettevõtjale: USA turule lähene osariigi tasandil

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Eesti Washingtoni saatkonna majandusnõunik USAs ja Mehhikos Viljar Lubi soovitusel peaksid Eesti ettevõtted lähenema USA turule osariigi tasandil.


Lubi rõhutas tööandjate keskliidu majanduskonverentsil «Tuulelohe lend», et USA turule pürgivad Eesti ettevõtted ei tohiks võtta Ameerika Ühendriike kui ühtset ja suurt turgu, kuna osariigiti erinevad seal olud üsna märkimisväärselt. Seepärast soovitabki Lubi suunata esmalt enda fookus ühele osariigile.



Teisalt rõhutas ta, et USA turule suunduvad ettevõtjad peaksid üsna täpselt endale selgeks tegema, mida nad uuelt turult tahavad. Ta lisas, et tihtipeale pöörduvad siinsed ettevõtjad tema poole väga üldise sooviga ehk antakse märku vaid sellest, et USAs soovitakse mõnda oma toodet müüa.



Kui Lubi omalt poolt ettevõtjatelt lisainformatsiooni küsib (kas otsitakse partnerit, edasimüüjat jne), siis pooltel juhtudel kontakt siinsete ettevõtjatega katkeb.



Piirkondadest soovitas Lubi Eesti ettevõtjatel suunata pilk Kalifornia, Washingtoni, Georgia, Texase, New Yorgi, Illinoisi ning Washington DC suunas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles