Venemaa vihjab Hollandi tulpide ja piima impordi keelule

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid
Tulbid Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Venemaa andis kolmapäeval mõista, et võib diplomaatilise tüli tõttu, mis sai alguse Greenpeace'i protestist arktilistes vetes naftapuurimise vastu, keelata Hollandi tulpide ja piimatoodete sisseveo.

Veterinaarteenistuse Rosselhoznadzor juht Sergei Dankvert ütles Interfaxile, et Hollandi piimatoodete kontroll andis mitterahuldava tulemuse. Tema väitel annavad Hollandi inspektorid piimatoodetele ekspordiloa toodet ennast nägemata ja sildistavad neid valesti.

Dankverti pressieisndaja Aleksei Aleksejenko ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ, et Venemaa on paigutanud sel aastal «erikontrolli alla» juba 15 Hollandi piimatootjat. Vaatlejate sõnul on sellele sageli järgnenud sisseveokeeld.

Aleksejenko lisas, et Venemaal on probleeme ka Hollandi tulpide ja teiste lillede kvaliteediga, mida on Euroopasse eksporditud juba sajandeid.

«Jutt ei käi ainult lilledest, vaid ka istutusmaterjalist,» ütles pressiesindaja ja võttis kokku: «Teiste sõnadega käib jutt paljudest Hollandist imporditud toodetest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles