Rahandusmisteerium: hinnad tõusevad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium nimetab oodatava tarbijahindade tõusu ühe põhjusena kallinevaid aiasaadusi.
Rahandusministeerium nimetab oodatava tarbijahindade tõusu ühe põhjusena kallinevaid aiasaadusi. Foto: Toomas Huik.

Kuigi  nõudluse madalseisu ja tööturu nõrkuse püsides võiks oodata hindade languse süvenemist, annavad viimased andmed põhjust oodata kerge hinnatõusu taastumist, märgib rahandusministeerium statistikaameti tänase tarbijahindade muutuse statistika kommentaaris.


Rahandusministeeriumi teatel on hinnatõusu põhjuseks energiahindade tõus, mis omakorda on tingitud naftatoodete kõrgest hinnatasemest välisturgudel.

Teise põhjusena nimetab ministeerium toiduaineid - aiasaaduste hinnad on viimastel kuudel tõusnud osalt külma ilma tõttu. Oma mõju on olnud ka erinevatel maksumuudatustel.

Rahandusministeeriumi viimase prognoosi kohaselt jääb hindade tõus sel aastal siiski tagasihoidlikuks, ulatudes 0,4 protsendini.

Statistikaameti teatel langesid kaupade ja teenuste hinnad veebruaris aastataguse ajaga võrreldes 0,1 protsenti ehk sisuliselt jäid samaks. Enim, pea kolmandiku võrra, kallines aastaga mootorikütus, toidukaubad odavnesid 5 protsenti.
Kuuga kerkisid kaupade ja teenuste hinnad 0,2 protsenti.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles