Leedu lülitas välja PBK telekanali

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PBK emafirma BMA kontor Tallinna vanalinnas.
PBK emafirma BMA kontor Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Leedu võimud katkestasid eile õhtul Leedus Vene televisiooni PBK ülekanded. Ametliku põhjusena on nimetatud poliitilisi erimeelsusi 1991. aasta sündmuste kajastamise kohta sellel telekanalil.

Samas levib ka teine versioon: tegemist võib olla vastumeetmega Venemaa ahistavatele sammudele tollikontrollis ning Leedu piima- ja lihatoodete sisseveo keelule.

Dienas Biznessi andmetel kinnitab Leedu kaabeltelevisiooni operaator Cgates, et kanal suleti klientide protestikirjade tulva tõttu 4. oktoobril eetrisse läinud saates «Inimene ja seadus» väljendatud «alandavatele» seisukohtadele. Cgates on esitanud Esimesele Balti Kanalile palve olukorda selgitada, kinnitab tegevjuht Paulius Dambrauskas.

Nimetatud saate tõttu on uurimist alustanud ka Leedu raadio- ja televisioonikomisjon.

Osad Leedu parlamendisaadikud nõuavad PBK litsentsi tühistamist.

Alates kella 19.45 eile õhtul näevad kliendid ekraanidel Cgates’i teadaannet: «Oleme saanud klientidelt palju kaebusi selle kohta, et PBK reedese saatega «Inimene ja seadus» on rikutud Leedu Vabariigi seadusi. Kanali edastamine on ajutiselt katkestatud, kuni laekuvad PBK selgitused ning selguvad Leedu riigiasutuste seisukohad. Loodame jätkata saadete edastamist lähipäevil.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles