Eesti firma sõlmis Kasahstanis 25 miljoni euro suuruse lepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windoor projekteeris ja valmistas Astana konverentsikeskuse klaas-alumiiniumkonstruktsioonid.
Windoor projekteeris ja valmistas Astana konverentsikeskuse klaas-alumiiniumkonstruktsioonid. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti firma Windoor projekteerib ja valmistab 25 miljoni euro eest Kasahstani pealinna Astanasse rajatava rahvusvahelise äri- ja konverentsikeskuse klaas-alumiiniumkonstruktsioonid.

«Info tuli Eesti välisministeeriumi kaudu, kes kuulis, et Kasahstani välisministeeriumil on ühe ehitusprojektiga projekteerimisel probleeme, ning meid kutsuti kohale,» selgitas Tallinna lähedal Sauel paikneva Windoor ASi omanik Mailis Lintlom Äripäevale.

Algul ei võetud ettevõtte pakkumise küsimist tõsiselt, sest tegemist oli suuremahulise projektiga. «Järjekindla pealekäimise tulemusena jõudsin ma 2011. aastal lõpus Kasahstani,» märkis Lintlom.

Eelmisel aastal käis Lintlom koos peaminister Andrus Ansipi ja majandusminister Juhan Partsiga ka riigivisiidil. ärast Ansipi visiiti kirjutati ka lepingule alla.

Konverentsikeskus peaks valmis saama 2015. aasta alguses. Kasahstani leping on pikaajaline ja jaguneb käibe mõttes mitmele aastale. Tänavu kasvab ettevõtte käive kuni 12 miljonit eurot ja järgmisel aastal kuni 16 miljonit eurot.

Pikemalt loe Äripäevast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles