Merko ehitusturust: nõudlust oleks võimalik rahuldada väiksema ressursiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse juhatuse esimees Andrus Trink.
Merko Ehituse juhatuse esimees Andrus Trink. Foto: Mihkel Maripuu

Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink kinnitas, et nõudlust ehitusteenuse järele oleks ilmselt võimalik rahuldada ka 15-20 protsenti väiksema ressursiga.

Trink tõi aga välja, et palju huvitavam ja sisukam küsimus on, millise stsenaariumi või mehhanismi järgi peaks toimuma see ellujääjate väljasõelumine.

«Kõik tänased ehitusettevõtted ei suuda pakkuda head kvaliteeti, küll aga suudavad paljud näidata väga odavat hinda. Odav hind saavutatakse kehvemate lahenduste arvelt, küsitakse raha juurde, ei maksta partneritele ja maksuametile või minnakse pankrotti,» kirjeldas Trink.

Tema hinnangul on võtmeküsimuseks, kas ja millal muutub ehitustellimuste puhul tähtsaks lõpptulemuse kvaliteet, mis algab kvaliteetsest projekteerimisest. «Senikaua kui väärtusahelas on määrav madalaim hind, säilib ka ehitusturul ressursi liiasus, eriti olukorras, kus pankrotti läinud ettevõtjail on lihtne uuesti alustada ning taas odava hinna pakkumises konkureerima asuda,» rääkis Trink.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles