Kubilius kutsub parteisid Leedu-Venemaa «kaubandussõjale» vastu hakkama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
And­rius Kubilius
And­rius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedu parlamendiopositsiooni liider Andrius Kubilius kutsus esmaspäeval poliitikuid ja erakondi koonduma ning Venemaa alustatud kaubandussõjale üheskoos vastu hakkama.

Endine valitsusjuht Kubilius kritiseeris praeguse kabineti tegevust ja heitis talle ette passiivsust.

«Piiridel on kaubandussõda kestnud juba kuu aega, kuid senini pole selge, mida on valitsus teinud ja milline on tema tegevusstrateegia. Jääb mulje, et ainus strateegia on vaikselt oodata ning meie võimudel ei paista olevat muud filosoofiat kui keerata kristlikult teine põsk ette. Me näeme seniajani vaid kohkunud ootust, et äkki Venemaa muudab siiski meelt ja lõpetab oma kaubandussõjalised operatsioonid,» ütles Kubilius esmaspäeval pressikonverentsil.

Opositsiooni liider ütles, et «seistes silmitsi säärase kaubandussõjaga, tuleb Leedu poliitikutel oma jõud ühendada». Kubilius teatas, et kavatseb lähemal ajal kokku kutsuda parteide ja võimuorganite nõupidamise, et koostada vastupanustrateegia.

«Minu nägemuses on sellise strateegia printsiibid selgesti formuleeritavad: esiteks on Venemaa kaubandussõda Leeduga tegelikult kaubandussõda Euroopa Liiduga, mistõttu vastus ei ole ainult Leedu-poolne, Leedu peab hoolitsema selle eest, et vastus tuleks EL-ilt,» selgitas Kubilius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles