Viis edukate inimeste hommikust rituaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikut on hea alustada väikse trenniga.
Hommikut on hea alustada väikse trenniga. Foto: SCANPIX

Briti kunagine peaminister Margaret Thatcher ärkas igal hommikul kell viis, arhitekt Frank Lloyd Wright kell neli ning Robert Iger, Disney juht, kell pool viis hommikul. Ja nemad on vaid mõned näited edukatest juhtidest, kes oskasid hommikuse aja väga nutikalt oma tervise ja edu heaks ära kasutada, kirjutab Forbes.

Siin on mõned rituaalid, mida edukad inimesed hommikuti teevad:

Hommikused harjutused. Väike hommikune trenn annab energialaengu terveks päevaks. Olgu selleks siis joogaharjutused, aeg jõusaalis või jooksurajal. Isegi kui sa ei suuda minna hommikul kell 5 sörkima, proovi ärgata 15 minutit tavapärasest varem, et teha mõned venitused ja jõuharjutused. Taoline tegevus aitab kehal kiiremini ärgata.

Kaardista oma päev. Mõtle läbi päeva ajakava, sea eesmärgid ja reasta ülesanded. Hommik on suurepärane aeg selleks tegevuseks, sest veel on vaikne, enamik inimesi pole ärganud. Varahommikuti on lihtsam ka probleemidele lahendusi leida ning prioriteete seada. Päevaplaani tehes ära unusta ka puhkehetki - planeeri ka näiteks 10-minutine kiire jalutuskäik ümber kvartali või hetk meditatsiooni enne keerulist koosolekut. 

Söö tervislik hommikueine. Kiirustad hommikuti kodunt välja ja haarad tee pealt kohvi, mille käigu pealt ära jood? Nii pole eriti mõistlik toimida. Leia hommikul aega, et korralikult süüa, sest tervislik hommikusöök pole hea mitte ainult füüsilise tervise seisukohalt vaid aeg hommikusöögilauas koos perega on peresidemete seisukohalt hindamatu.

Visualiseeri. Võta aega ja kujutle algavat päeva. Ka mediteerimine täidab sama eesmärki. Isegi minut sellist tegevust aitab kaasa positiivsele häälestatusele ja seega ka kogu päeva paremale õnnestumisele.

Ebameeldivad asjad kõige pealt. Iga ühel meist on ebameeldivaid tegevusi, mida muudkui lükkaks edasi. Ja seda me teemegi, ise samal ajal edasilükkamise pärast stressates ja muretsedes. Selle asemel tee aga ebameeldivad ülesanded kõige pealt ära. Pärast seda saad edasi minna meeldivamate asjadega ning lõppkokkuvõtteks sujub päev paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles