Nordeconi juht: iga viies ehitaja võib hakata endale uut tööd otsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja.
Ehitaja. Foto: SCANPIX

Euroraha oluline vähenemine ja CO2 kvoodi müügist saadud summade kadumine ehitussektorist on paratamatus, millega peab arvestama iga ehitusvaldkonnas tegev inimene. Kuna lähiaastatel jääb tööd sektoris üksjagu vähemaks, võib ehk iga viiendat ehitajat hakata kummitama hirm tööst ilma jääda, kirjutas Äripäeva arvamusloos Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink.

Aastatel 2014–2020 oodatakse ELi toetusraha Eestisse küll ligi 900 miljoni euro võrra enam kui eelmisel seitseaastakul, kuid ehitusse sellisel määral struktuurifondide raha kindlasti ei jõua – prioriteetideks on haridus, tööturu arendamine, teadmistemahukas majandus, keskkonnakaitse ja transpordi arendamine. Viimasele planeeritud 600 miljonit eurot ilmselt annab Nordeconi juhi hinnangul «ühenduste ja liikumisvõimaluste» tagamisel mõnevõrra tööd ka ehitajatele, kuid mitte senises koguses.

Löögi all pole Vinki hinnangul eelkõige siiski mitte hea töömees või tööjuht – neist on ikka puudus –, vaid pigem seni mugavamal juhtimistööl olnud valgekraed, kes ise otseselt lisandväärtust ei loo ning kelle arv on väiksemate mahtude jaoks ebamõistlikult suur. Loodetavasti väärtustab protsess üha enam ka heade oskustega ametikooli lõpetajaid, kes järk-järgult tõrjuvad alalt minema muidumehed.

Loe edasi tänasest Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles