Electrolux otsib Eesti noorte abiga ideid kitsukese kodu kujundamiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursil Designlab otsitakse uusi ideid kodukujundamiseks.
Konkursil Designlab otsitakse uusi ideid kodukujundamiseks. Foto: Electrolux

Kodutehnika tootja Electrolux otsib Eesti noorte disainerite abiga ideid väikeste kodude sisustamiseks.

Selleks korraldab firma koos Eesti Kunstiakadeemiaga disainivõistluse Designlab, millest oodatakse osa võtma kõiki tootedisaini õppivaid tudengeid. Siinse ja ka rahvusvahelise Designlabi konkursi teemaks on kodused lahendused piiratud ruumi jaoks.

Electrolux Eesti juht Andres Kesker ütles, et konkursi teema on valitud tuleviku väljakutseid silmas pidades.

«ÜRO uuringud näitavad, et 2050. aastal elab maailmas üle üheksa miljardi inimese, neist 6,4 miljardit ehk 74 protsenti linnades. See on aga selge märk, et ruumi meie kodudesse jääb aina vähem ning praegused interjöörilahendused vajavad tõsist ümberhindamist,» selgitas ta.

Kesker lisas, et konkursile oodatud ideed peavad arvestama ka keskkonnasõbralikkust, olema aja ja ruumiga kooskõlas ning võimaldama personaliseerimist.

Eesti tudengite töödest valib kohalik žürii kolm parimat, neist esimene saab auhinnaks reisi Londonisse Designlabi finaalvõistlusele. Igal võistlustööl on ka šanss saada rahvusvahelise Designlabi võitjaks.

Kunstiakadeemia professori Heikki Zoova arvates on Eesti tudengitel reaalsed šansid jõuda rahvusvahelise konkursi finaali. Eesti noortel disaineritel pole midagi häbeneda ja nende tööd suudavad maailmas edukalt võistelda, märkis Zoova.

Mulluse Designlabi teemaks oli kujundused järgmiseks 90ks aastaks, millega tähistati Electroluxi 90. aastapäeva. Võistluse võitis rootslane Rickard Hederstierna oma tööga Cocoon. Finalistide hulka kuulus mullu ka üks töö Balti riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles