SLK loodab uue parvlaeva kätte saada lähipäevil

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus laev.
Uus laev. Foto: BLRT

Saaremaa Laevakompanii (SLK) teatas, et loodab lähipäevil kätte saada uue parvlaeva Muhumaa, mis alustab seejärel teekonda Norrast Eestisse.


SLK juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on esimene spetsiaalselt Väinamere reisiliinidele ehitatud parvlaev nüüdseks valmis. «Hetkel tehakse viimaseid käigukatsetusi ning loodame, et lähipäevil toimub Norras BLRT Fiskerstrandi laevatehases Muhumaa üleandmine,» ütles Rihvk.

Ta lisas, et laeva viibimine on olnud tingitud SLK-st mitteolenevatel põhjustel ja laevafirma sooviks on, et laev jõuaks Eestisse esimesel võimalusel ja saaks märtsikuu jooksul alustada reisijate teenindamist Rohuküla-Heltermaa liinil.

Parvlaeval Muhumaa on avar reisijateala, sealhulgas kohvik-bistroo, baar, kauplus ning päikesetekid, sõidukite kasutuses on kaks autotekki. Muhumaa mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat. Alus on 97,8 meetrit pikk ja 18,5 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme. Laev hakkab Hiiumaa ja mandri vahe läbima 75 minutiga, millele lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

Lepingu järgi pidi uus praamlaev liinile tulema juba eelmise aasta novembris, siis veebruaris. E24 andmetel viibis laeva lõplik valmimine viimati mootoririkke tõttu, mida tehase esindajad parandama kutsuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles