Elcoteq keskendub Eestis keerukamate toodete valmistamisele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Elcoteqi tehases eelmise aasta märtsis.
Töö Elcoteqi tehases eelmise aasta märtsis. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Täna oma uut tootmishoonet tutvustav AS Elcoteq Tallinn on mõõnast üle saanud ning tegevjuht Jan Kotka kinnitusel valmistab ettevõte varasemaga võrreldes keerukamaid ja suurema lisandväärtusega tooteid.


Elcoteq Tallinna juhtkond kolis seoses ettevõtte üldiste laienemisplaanidega ning uue kliendi seeriatootmise alustamisega oma tootmise suuremale pinnale.



Seoses sellega korraldati täna Peterburi tee 66 asuvas uues tehases soolaleivapidu, kuhu olid kutsutud ka peaminister Andrus Ansip ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.



Elcoteq Tallinna tegevjuht Jan Kotka ütles E24'le, et ettevõtte uus tootmispind laiub 4200 (varem 2800) ruutmeetril ning tegelikult on tootmine uues kohas toimunud juba 25. jaanuarist.



Hetkel annab Elcoteq tööd 170 inimesele. Samas hindas Kotka, et mingil määral töötajate hulk kindlasti suureneb. Näiteks otsitakse hetkel just erinevaid spetsialiste ja insenere.



Jan Kotka sõnul on Elcoteq Talllinn peale restruktureerimist keskendunud just keerukamate süsteemlahenduste valdkonnale.



Nii valmistatakse sidevõrguseadmeid ja telefone näiteks politsei-, sõjaväe- ja päästestruktuuridele, uue valdkonnana alustatakse ka satelliittelefonide tootmist.



«Kliendid ei tule meilt otsima odavat lahendust ja tööjõudu, vaid keerukamat tootmist, paindlikkust ja laia tootevalikut,» märkis Kotka.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles