Merko Ehitus ja Arco Vara alustasid 100 uue korteri ehitamist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Eile sõlmitud lepingu kohaselt ehitab ja korraldab Merko Ehitus kaasfinantseerimise Arco Vara poolt tellitud 96 korteriga nelja kortermaja ehituseks Kodukolde elamurajoonis, lepingu orienteeruv maksumus on 80 miljonit krooni.


Ettevõtete teatel valmivad esimesed kaks kortermaja 2011. aasta kevadeks, projekti tellijaks on Arco Vara kontserni kuuluv AS Kolde. Merko Ehitus tagab ehitustöödele kaasfinantseeringu algselt 40 miljoni krooni ulatuses.


AS Kolde juhatuse liikme Veiko Taevere sõnul on kortermajades kokku 9 erinevat tüüpi 1-4 toaga korterit.

«Selle elamupiirkonna konkurentsieeliseks on avaliku supelranna ja parkmetsa vahetu lähedus, lisaks hea transpordiühendus ning lähedus kesklinnale. Kodukolde uus arendus on üle pika aja Arco Vara uus arendusprojekt ja meil on hea meel, et Merko Ehitus nõustus selles kaasa lööma,» ütles Taevere.

AS Merko Ehitus elamuehitusdivisjoni direktori Tiit Kuusiku sõnul usub ettevõte Kodukolde projekti potentsiaali. «Merko jaoks on korteriturule investeerimise peamiseks kriteeriumiks asukoht ja me oleme veendunud, et kvaliteetselt ehitatud ning heas piirkonnas korteritele on täna turul ostja olemas.

Seda kinnitab ka suur huvi Merko enda, Kesklinna ja Kristiine linnaosades arendavate korterite vastu,» ütles Kuusik.

Merko ja Arco Vara koostöös valmivad neli kortermaja on osa Merko 300 miljoni krooni suurusest investeerimisprogrammist, mille ettevõte eraldas möödunud aastal atraktiivsetesse kinnisvaraprojektidesse sisenemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles