Virtuaalne proovikabiin valiti Euroopa lootustandvamate äriideede hulka

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Haldre eestvedamisel valmib peagi virtuaalne rõivaste proovikabiin.
Heikki Haldre eestvedamisel valmib peagi virtuaalne rõivaste proovikabiin. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti ettevõtte Massi Miliano virtuaalse proovikabiini teenus Fits.me valiti maineka Euroopa visioonikonverentsi «Plugg» kahekümne lootustandvama alustava

ettevõtte sekka.


Fits.me on Eesti ettevõtte Massi Miliano, Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudi ja Tallinna Ülikooli biorobootika laboratooriumis loodav virtuaalne proovikabiin veebipõhisele rõivakaubandusele.

Tehnoloogia, mis baseerub bio-robootikal, aitab lahendada interneti rõivamüügi suurimat probleemi - proovikabiini puudumist.

Praegu toimub USAs interneti vahendusel vaid 7 protsenti kogu rõivaste jaekaubandusest - võrdluseks arvutitest ja raamatutest müüakse interneti kaudu ligi 50 protsenti.

Eesti teadlaste saavutus aitab suurendada interneti kiireima kasvuga sektorit ning aitab oluliselt vähendada kulusid, mis on seotud internetist ostetud rõivaste tagastamise probleemiga.

Euroopa tuntumate riskikapitalistide, visionääride ja Majandus 2.0 ekspertide ees astutakse üles 11. märtsil Brüsselis.

Euroopa visioonikonverents «Plugg» keskendub Euroopa alustavate ettevõtete eelistele, väljakutsetele ja andekamatele ärilahendustele. Lisaks võimalusele tutvustada oma tooteid ja teenuseid Euroopa ärieliidile antakse konverentsil välja Plugg Start-Up 2010. aasta peaauhind ja publiku lemmiku auhind.

Möödunud aasta oktoobris pälvis Fits.me Silicon Valley's toimunud alustavate IT-firmade innovaatiliste toodete/äriplaanide rahvusvahelise konkursi peaauhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles