LHV: investoritele jääb halb maik

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma ohutusrihm.
Norma ohutusrihm. Foto: www.norma.ee

LHV analüütiku Kristo Oidermaa sõnul jätab Norma investoritele kindlasti halva maigu asjaolu, et Autoliv ostab Norma väikeaktsionärid välja Norma enda raha eest.

«Norma rahapaja olemasolust on aktsionärid ammu teadlikud, kuid lootust suuremaks dividendimakseks pole Autoliv siiani pakkunud,» märkis Oidermaa, lisades, et Autoliv pole siiani investoritesõbralikkust üles näidanud. «Seega on ka kahtlane, et Autoliv Norma börsile edasi jäämise puhul oma suhtumist muudaks. Lõpptulemusena jääb investoritel siiski ise otsustada, kas nad soovivad omada 5,4-protsendilise dividenditootlusega aktsiat,» ütles analüütik.

Oidermaa lisas siiski, et Autolivi poolne väljaostupakkumine on Norma väikeinvestoritele soodne võimalus aktsiast väljumiseks, kuna pakutakse ju pea 30 protsenti kõrgemat hinda kui börsil.

«Arvestades ka aktsia madalat tehingukäivet on ootuspärane, et mitmed institutsionaalsed investorid on pakkumise juba vastu võtnud. Tänu eelnevatele kokkulepetele teiste suuremate investoritega omab Autoliv juba 77,6 protsenti ettevõttest ning seega on üsnagi tõenäoline ka vajaliku 90 protsenti piiri lähedale jõudmine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles