Raporti Eesti euroküpsuse kohta teeb sotsiaaldemokraat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi liige Ivari Padar.
Europarlamendi liige Ivari Padar. Foto: SDE

Euroopa Parlamendi suuremad poliitilised jõud on kokku leppinud, et europarlamendi raporti Eesti eurokõlblikkuse kohta teeb sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esindaja, kelle nimi selgub algaval nädalal.

«Mul on hea meel, et meie fraktsiooni koostada anti raport, mis käsitleb Eesti valmisolekut liituda euroalaga. Sotsiaaldemokraadid on olnud Eesti europüüdluste kindlad toetajad,» ütles europarlamendi saadik Ivari Padar sotside pressiteate vahendusel.

Raporti tegija tuleb Padari sõnul parlamendi majandus- ja rahanduskomisjonist ning eeldatavasti ka eurotsooni kuuluvast riigist.

«Kannan ka ise kõigiti hoolt selle eest, et mais või juunis valmiv raport kinnitaks, et Eesti on suutnud täita euroga liitumise tingimused. Loodetavasti kannavad erinevate valitsuste jõupingutused vilja ja hiljemalt juuni lõpuks on meil käes otsus, et Eesti ühineb 2011. aastal euroga,» märkis Padar.

Europarlamendi majandus- ja rahanduskomisjoni kuuluv Padar külastas läinud aasta lõpul Euroopa Keskpanka, kus olid kesksena üleval Eesti väljavaated seoses eurole üleminekuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles