USA majanduskasv oodatust suurem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Salgado Home Dopot kaupluses Californias kaupu kassast läbi laskmas.USA majadnus kasvas 2009.aasta neljandas kvartalis oodatust enam- 5,9 protsenti.
Oscar Salgado Home Dopot kaupluses Californias kaupu kassast läbi laskmas.USA majadnus kasvas 2009.aasta neljandas kvartalis oodatust enam- 5,9 protsenti. Foto: AFP / Scanpix

USA majandus kasvas eelmise aasta viimases kvartalis täpsustatud andmetel 5,9 protsenti ehk rohkem kui algselt arvatud, ületades sellega turgude ootusi.


USA sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvas täna avaldatud täpsustatud andmetel 5,9 protsenti. Varem avaldatud esialgsetel andmetel oli kasv 5,7 protsenti.

Täpsustatud andmed olid analüütikutele positiivne üllatus, sest enamus neid ei oodanud varem avaldatust paremat numbrit, vahendab AFP.

Aasta viimase kolme kuu kasvunumber on suurim alates 2003 aastast. Kolmandas kvartalis kasvas maailma suurim majandus 2,2 protsenti. Sellele oli eelnenud neli järjestikust languskvartalit.

USA kaubandusministeeriumi teatel tugines majanduskasv laojääkide kasvule, mitteresidentide investeeringutel ning ekspordi kasvul, mis suutis tasakaalustada nii tarbijate kui keskvalitsuse rahakulutamise langust.

Riigi majandusaktiivsusest kaks kolmandikku andev tarbimine kasvas neljandas kvartalis 1,7 protsenti, mis on kolmanda kvartali 2,8-protsendilisest kasvust kehvem tulemus.

Moody's Economy.somi analüütik Augustine Faucher tõdes AFP-le, et laovarud jäävad ka selle aasta esimeses pooles majanduskasvu vedama, sest ettevõtted peavad kosuva nõudluse ajal varusid suurendama.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles