Comarketite aktsiad läksid Pristise juhi kätte

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Pristis juhatuse esimees Andres Kiil
Pildil on Pristis juhatuse esimees Andres Kiil Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Selle aasta algusest hoiab turvafirma Pristise juht Andres Kiil enda käes Comarketeid haldava ettevõtte omanikfirma Continental Fit aktsiapakki. Comarketi kaupluseketi rajaja Jüri Vipsi sõnul on see vaid ajutine.

Möödunud aasta lõpus teatas tollane Comarketite omanikfirma ABC Grupp, et eraldab jaemüügikauplused kontsernist ning müüb neid haldava ettevõtte ABC Supermarkets 215 miljoni krooniga firmale Continental Fit.



Firma teatas börsile, et tehingu eesmärgiks on parandada ABC Grupi kapitaliseeritust ja vähendada kontserni hulgikaubanduse valdkonna huvide konflikti jaekaubanduse valdkonnaga. Väidetavalt ei pidanud omanike ring otseselt muutuma, kuna Continental Fit kuulub Jüri Vipsile, kes kaupluseketi rajas ning on ka ABC Grupi suuromanik.



Praeguseks on aga äriregistris tehtud muudatus – Continental Fiti omanikureal on Vipsi välja vahetanud Andres Kiil, kes on ka turvafirma Pristis juht.



Omanikevahetus on märgitud samale päevale, mil Continental Fit sai ABC Supermarketsite omanikuks.



Kui Andres Kiililt ei õnnestunud kommentaari saada, siis Jüri Vips helistas pärast mitmeid telefonikõnesid ise tagasi. Tema sõnul käib praegu ABC Supermarketsitele investorite otsimine ning tegelikkuses on ettevõte endiselt grupi kontrolli all. «Täna on ta (Andres Kiil – toim) omanik ilma kontrollita.


Aktsiad on panditud kuni suurema tehingu toimumiseni,» ütles Vips.



Rohkem ei olnud Vips nõus rääkima, viidates, et börsifirma juhina ei tohi ta liiga palju lobiseda. Küll lubas ta kuu või kolme pärast börsiteatega muutustest teavitada.



ABC Supermarkets ASi müügitulu 2009. aastal oli 558,9 miljonit krooni, mis on 0,8 protsendi võrra vähem kui 2008. aastal. Aasta puhaskasum oli 1,8 miljonit krooni, see on 5,7 miljonit krooni enam kui 2008. aastal. Eestis on 21 Comarketi kauplust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles