Taluperemees: kutse presidendi vastuvõtule tuli üllatusena

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esko talu peremees Vello Eensalu näitab enda toodetud juustu.
Esko talu peremees Vello Eensalu näitab enda toodetud juustu. Foto: Liis Treimann

Esko talu peremees Vello Eensalu, kes nautis koos oma tütrega aastapäevapidustusi ja presidendi vastuvõttu, leidis, et temale kui maaettevõtjale oli kutse saamine suur au ja tunnustus.

«Eks esimest korda taolisele suurele peole sattumine ole ikka midagi erakordset. Ehkki president käis sügisel meil külas, ei osanud kutset siiski oodata ja see tuli suure üllatusena,» lausus Eensalu, lisades, et selline asi tiivustab kindlasti paremale tööle ja see omakorda toob juurde uusi töökohti.

Koos Kadarbiku talu peremehe Ants Pakiga sai muu hulgas ka tööasju arutatud. Presidendi kõne hindas Eensalu igati asjakohaseks, sest selles oli nii praeguse olukorra analüüsi kui ka tõsist kriitikat. «Ega miski asi ei teki iseenesest, kõige nimel tuleb pingutada ja seda rõhutas ka president,» nentis ta.

Eensalule avaldas muljet ka pidulik aastapäevaetendus: «Idee, et olevikus tuleb mõelda tulevikule, võttes minevikust parim kaasa, oli igati õige ja hästi välja mängitud.»

Esko talu on omadega seni välja tulnud seetõttu, et tegeleb paljude erinevate valdkondadega. Piima tootmise ja sellest toodete valmistamise kõrval näidatakse turistidele ehedat Eesti tootmist ja muu hulgas pakutakse filmimiseks kohta populaarsele teleseriaalile «Õnne 13».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles