Kilk: president on võtnud vajaliku eestkõneleja rolli

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Rein Kilk
Ärimees Rein Kilk Foto: Karli Saul

Ettevõtja Rein Kilk kiitis president Tooma Hendrik Ilvese aastapäevakõne mõtterikkaks ja konkreetseks ning avaldas rahulolu sellega, et president on võtnud endale riigis väga vajaliku eestkõneleja rolli.


Kilgi sõnul võtsid ettevõtjad presidendi aastapäevakõne väga hästi vastu, sest see oli konkreetne ja osutas õigetele asjadele. «Minu arust me vajame sellist eestkõnelejat, kes analüüsib hetkeseisu ilma liigse paatoseta ja Toomas Hendrik Ilves on selle rolli edukalt enda peale võtnud,» lausus ta.

Kilgi hinnangul on Eesti riik tegelikult hästi vastu pidanud ja kõik selle eri küljed toimivad: teed ja sadamad hoitakse lahti, politsei peab korda jne. Sotsiaalne pool, mida rõhutas president, teeb aga muret ka ettevõtjaile.

«Jah, me pole hetkel Euroopa viie parema hulgas ja mõne näitaja osas, nagu näiteks majanduslangus ja tööpuudus, võime olla ka viie viimase hulgas, aga oluline on, et me oleme seda teadvustanud ja läheme nüüd siit edasi,» sõnas ta.

Vastuvõtul torkas Kilgile, kes on pea alati kohal olnud, silma, et ettevõtjaid oli tänavu presidendi vastuvõtul palju kohal ja erinevaist valdkondadest. «Pole enam sellist suhtumist, et ettevõtjad teenivad raha ja jagavad omavahel selle järgi, kel rohkem raha, siis ka tunnustust. Ühiskond on hakanud mõistma, et ettevõtjad on need, kes töökohti ja uusi väärtusi loovad ning riigikassasse raha toovad,» märkis Kilk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles