Rehe: Eesti peab uued sihid seadma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaliidu juht Aivar Rehe.
Pangaliidu juht Aivar Rehe. Foto: Stanislav Moškov/Saldo

Eesti Pangaliitu juhtiv Sampo panga juhatuse esimees Aivar Rehe pidas vajalikuks enne vabariigi aastapäeva rõhutada, et Eesti peaks järgmisel eluaastal endale uued eesmärgid seadma, mille poole püüelda.

«Soovin, et saaksime aasta lõpul vahetatud ajaloolist väärtust omava krooni suures majandusruumis kehtiva valuuta vastu. Sellega oleks 2004. aasta 1.mail seatud eesmärgid realiseeritud ja riik peaks leidma need uued väljakutsed, mille nimel püüdelda,» lausus Rehe.

Ta lisas, et tuleks paika panna mingi kuupäev või sündmus, mille suunas järgnevatel aastatel edasi liikuda. «Selle uue ja õige tee leidmine seisab meil kõigil ees.»

Eesti riik on vaatamata vahepealsetele kesistele majandusnumbritele, olnud Rehe hinnangul kogu aeg edumeelne. «Nõukogulik plaanimajandus pöörati läbi erastamise üsna järsult turumajanduse rajale ja soovin, et selline aktiivne hoiak jätkuks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles