Läti häkkerid avaldasid maksuametist lekkinud Parexi juhtide palgaandmed

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parex Banka esindus Riias.
Parex Banka esindus Riias. Foto: Reuters / Scanpix

Läti maksumetist varastatud andmetest avaldati järjekordne osa, mis kinnitab pankroti äärel olnud Parex panga endiste ja praeguste juhtide kõrgeid palkasid ja lahkumiskompensatsioone.


Lekkinud andmete kohaselt teenib panga juhtkond kuus 10 000 - 12 000 latti ehk 220 000- 264 000 krooni, vahendas lenta.ru.

Töölepingu lõppemise korral maksti Parexi endistele töötajatele enam kui 100 000 lati ehk enam kui 2,2 miljoni krooni suuruseid kompensatsioone.

Üks endine panga juhatuse liige sai lahkumiskompensatsiooniks 211 000 latti ehk 4,6 miljonit krooni ning kahele juhatuse liikmele maksti 118 000 ja 108 000 latti.

Parexi juhtkond teatas, et eelmisel aastal vähendati panga palgafondi 37 protsenti, kuid häkkerite hangitud andmed kinnitavad, et pangajuhi Nils Melngailise palka oli aasta lõpuks kärbitud vaid 26 protsenti.

Läti Parex pank riigistati 2008. aasta hilissügisel. Läti valitsus oli toona sunnitud panga oma kontrolli alla võtma, sest kliendid viisid oma raha massiliselt pangast minema ning viisid Parexi sellega pankroti äärele.

Eelmise aasta aprillis omandas Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) 25-protsendilise osaluse pangas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles