Keskpank: hapude laenude maht on 6 kuud üpris stabiilne olnud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 60 päeva maksetähtaega ületanud laenude osakaal moodustas jaanuaris 6,4 protsenti laenuportfellist, olles püsinud suhteliselt samal tasemel juba viimased kuus kuud, teatas keskpank.

Võimalikke laenukahjumeid ennetades tegid pangad jaanuaris allahindlusi 122 miljoni krooni ulatuses, mida oli oluliselt vähem kui üheski kuus eelmisel aastal.

Pankade kapitaliseeritus on vaatamata allahindlustele püsinud tugev. 2009. aasta lõpus oli Eestis tegutsevate pangagruppide kapitali adekvaatsus kokku 15,7 protsenti, ületades piisava varuga 10-protsendilist miinimumnõuet.

Selle aasta alguses hakkasid aga taas suurenema nii ettevõtete kui eraisikute lühiajalised maksevõlad. Eesti Panga sügisese hinnangu järgi raskendab tööturu olukord eraisikute maksevõime paranemist lähikuudel. Samas toimus probleemlaenude ulatuslikum kuhjumine juba eelmise aasta esimeses pooles ning majanduskeskkonna paranedes hakkab paranema ka laenukvaliteet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles