Kurikaelad petsid välja laevatäie puidugraanuleid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel uurib politsei juhtumit, mille käigus peteti ühelt ettevõttelt välja hiigelkogus puidugraanuleid.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Tuuliku teatel alustas põhja prefektuuri kriminaalbüroo majanduskuritegude talitus eelmise aasta 27. augustil kriminaalmenetlust seoses juhtumiga, kus ühelt äriühingult peteti välja 3209 tonni puidugraanuleid.



Prokuratuuri teatel ulatus kõnealuse koguse graanulite maksumus 353 036 euro ehk enam kui 5,5 miljoni kroonini. Kuna menetlus käib, ei anna prokuratuur hetkel asja kohta täiendavat infot.



Väljapetetud 3209 tonni puidugraanulite puhul on tegu kogusega, millega võiks täita ligi poolsada 68-tonnise kandevõimega kaubaveovagunit.



Kuidas sellise koguse väljapetmine üldse toimuda sai, paneb puidugraanulite tootmise ja müügiga tegelevad ettevõtjad pead vangutama.



«See on ikka väga suur kogus, põhimõtteliselt üks laevatäis,» tõdes graanuliäriga tegeleva ASi Kalvi Mõis juht Kuido Kuntro.



Samas kuulis Kuntro kõnealusest juhtumist esmakordselt ega osanud arvata, kes võiks olla kannatajaks või kuidas üldse taoline petuskeem toimuda sai.



Ka Eesti suurima graanulitootja AS Graanul Investi juhatuse liige Raul Kirjanen ei osanud arvata, keda võiks kõnealune juhtum puudutada.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles