Eesti uute autode müügiturg on ELi suuremate kukkujate seas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

Kui uute autode müük näitas enam kui pooltes Euroopa Liidu riikides jaanuaris kasvunumbreid, kahanes see Eestis enam kui 40 protsenti.


Euroopa Autotootjate Assotsiatsiooni (ACEA) andmetel kasvas Euroopa Liidus selle aasta jaanuaris uute sõiduautode registreerimine võrreldes aasta taguse ajaga pea 13 protsenti.



Kuigi ACEA statistikast selgub, et uute autode müük suurenes enam kui pooltes ELi riikides, saab mitmete riikide puhul jätkuvalt rääkida müügimahtude märgatavast langusest.



Nende seas on ka Eesti, kus ACEA andmetel kahanes jaanuaris uute sõiduautode registreerimine 2009. aasta sama ajaga võrreldes 44,5 protsenti. Lätis ja Leedus on langusnumbrid vastavalt 46,2 ning 41 protsenti.



Samas on suurimaks kukkujaks Rumeenia turg, kahanedes koguni 84,6 protsenti. Suurimat kasvu suutis Euroopa Liidu riikidest näidata aga Portugal, kus automüük kasvas 62,1 protsenti.



Euroopas tervikuna suutis suurimaid kasvunumbreid näidata ELi mitte kuuluv Norra, kus uute autode müük kasvas 81,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles