USA asub üle 30 aasta taas tuumajaama ehitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama eile Marylandi osariigis.
Barack Obama eile Marylandi osariigis. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide president Barack Obama teatas eile, et Georgia osariiki rajatakse riigi esimene tuumaelektrijaam viimase 30 aasta jooksul.


Obama sõnul saavad Burke'i linna ehitatavad kaks tuumareaktorit olema turvalised ja puhtad ning aitavad tulevikus täita USA energiavajadusi, vahendas

BBC

.

Riik aitab elektrifirma Southern Company projekti rahastada umbes kaheksa miljardi dollari suuruse laenugarantiiga.

Uute tuumajaamade ehitus seiskus USAs 1979. aastal, kui Pennsylvania osariigis Three Mile Islandi jaamas juhtunud õnnetuse tagajärjel sattus atmosfääri radioaktiivseid gaase.

President ütles, et projekt annab lähima kaheksa aasta jooksul tööd tuhandetele ehitajatele ning jaamade valmides pakub hästi tasustatud tööd veel sadadele inimestele. Obama sõnul aitab tuumaenergia kasutamine vähendada õhku paisatavaid kasvuhoonegaase ja USA sõltuvust välismaisest naftast.

Rajatavad kaks tuumareaktorit on võimude sõnul võimelised tootma elektrit umbes 550 000 majapidamisele ehk 1,4 miljonile inimesele, vahendas AFP.

Ühendriikides on praegu 31 eri osariigis kokku 104 töötavat tuumareaktorit ning need annavad umbes viiendiku riigis tarbitavast elektrist. Maailmas on Obama sõnul praegu ehitamisel 56 uut tuumareaktorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles