Briti pank kahekordistas kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barclays bank.
Barclays bank. Foto: SHAUN CURRY/AFP

Briti suurpank Barclays teatas täna, et teenis maksueelselt prognooseületavad 11,64 miljardit naelsterlingit ehk 18,3 miljardit dollarit kasumit.


Samuti kandsid nad ette, et jagavad oma töötajate vahel sularahaboonustena 1,5 miljardit naela, kusjuures täiendavad 1,2 miljardit naela lähevad väljamaksmisele pikaajaliste tasudena, mis on kolm aastat pangas hoiul ning mida võidakse vahepeal investeerida ja vajadusel tagasi võtta.

Barclaysi 2009. aasta kasuminumber on praktiliselt kaks korda suurem, kui 2008. aastal ettekantud 6,08 miljardit naela, ning ületab nende endi analüütikute prognoositud 11,23 miljardit naela.

Tulemusi kergitas tunduvalt varahaldusüksuse Barclays Global Investorsi müük BlackRockile. Kui selle tehingu tulud maha arvestada, jääb maksueelne kasum 13 protsendi võrra väiksemaks ning on 5,311 miljardit naela. Kui kindlustusnõuded maha arvata, oli panga kogukäive 30 986 miljardit naela, olles kerkinud 34 protsenti.

Barclaysi aktsiad tõusid Londonis börsipäeva hakul 8,7 protsendi võrra 299 penni peale.

Nagu oodata võis, üritas Barclays boonuste-uudise tagasilööke juba ette ennetada ning ütles, et panga investeerimisüksus Barclays Capital oli oma töötajatele makstud tasude osakaalu kärpinud.

BarCapi töötajatele makstakse 38 protsenti divisjoni sissetulekutest, 2008. aastal oli vastav protsent 44.
Selline ongi finantsteenuste sektori üldine trend.

Töötasude kassat tervikuna üritatakse kärpida, et see oma suurusega üleliia silma ei torkaks. Nii näiteks kinnitas Goldman Sachs oma palgamääraks eelmise aasta osas 36 protsenti, mis on nende madalaim tase börsiettevõttena.
Barclays lisas, et panga president John Varley ja BarCapi juht Bob Diamond loobuvad sularahaboonustest sootuks.

Barclays ütles, et nad maksavad 2009. aasta teise poole osas lõppdividendideks 1,5 penni aktsia kohta, mis teeb aasta kohta kokku 2,5 penni. Võrdluseks võiks tuua 2008. aasta näitaja: 11,5 senti aktsia kohta. Tookord jäid lõppdividendid välja maksmata, kuna pangal oli tarvis oma kapitalibaas üles ehitada.



Copyright

The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles