Saar: poliitikutel pole töökohtade loomiseks ideid

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad tööbörsil mullu mais, kus Tallinna Autobussikoondis jagas sotsiaalseid töökohti.
Tööotsijad tööbörsil mullu mais, kus Tallinna Autobussikoondis jagas sotsiaalseid töökohti. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu arutab sel nädalal riikliku tähtsusega küsimusena tööpuuduse leevendamise võimalusi, ent sotsioloog Andrus Saar leiab, et tegelikud ideed poliitikutel puuduvad.


Mitmete poliitiliste jõudude suurtel lubadustel ei ole tegelikult katet, rääkis Saar Kuku raadio hommikuprogrammis «Ärataja».

Saare sõnul pole suurt kasu paarist tuhandest loodud või loodavast töökohast, kuid parlamendiparteide nägemuste kaardistamine tööpuudusega võitlemiseks on sotsioloogi hinnangul siiski vajalik.

Saar rõhutas, et tööpuuduse vähendamine ei ole lihtne ühekordne aktsioon, vaid töötada tuleb paljude erinevate meetmetega ühel ajal. «Poliitikud peavad mõistma, et võidelda tuleb iga investeeringu nimel välisturul, kuid alahinnata ei tohi ka siseriiklikke võimalusi,» märkis Saar.

Sotsioloog usub, et koostöös majandusekspertidega võib tõepoolest töökohtade loomiseks ideid tulla, samas poliitikutel endil ideed puuduvad.

Täna tuleb parlamendis majanduskomisjoni algatusel kõne alla ettevõtluskeskkonna arendamine tööhõive suurendamiseks. Ülehomme toimub samalaadne arutelu sotsiaalkomisjoni ettepanekul, kes soovib kaardistada parlamendiparteide nägemused, kuidas tööpuudusega toime tulla, ning arutada tööpuuduse sotsiaalsete mõjude leevendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles