SEB: vineerivabriku maksejõuetusel olid teised põhjused

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Sedin.
Pjotr Sedin. Foto: Mihkel Maripuu

SEB panga kõrgendatud äririski divisjoni juhi Gerd Kriegeri sõnul oli vineerivabriku süüdistused äri hävitamises üllatuslikud, kuna firma märkis oma maksejõuetuse ise äriplaani ebaõnnestumist.


Eile teatas Pjotr Sedeni osalusega Grove Invest, et annab SEB kohtusse ning nõuab neilt 1,5 miljardit krooni selle eest, et panga süül hävis nende tütarettevõte, vineerivabrik Baltic Panel Group.

SEB kõrgendatud äririski divisjoni juht Gerd Krieger ei olnud eile veel ametlikku hagiavaldust näinud, kuid sõnas, et Grove Investi eilses pressiteates toodud väited tulid pangale väga ootamatult, kuna need on vastuolus ettevõtte pankrotti mineku põhjusega, mida ettevõtte juhatus kohtule avaldust tehes esitas.

«Baltic Panel Group ise kinnitas maksejõuetuse põhjusena äriplaani ebaõnnestumist, mis oli tingitud ettevõtte poolt väljavalitud seadmete ebakvaliteetsusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles