Keskkonnakomisjon: maavärin ohustaks Kaliningradi tuumajaama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Riigikogu keskkonnakomisjoni hinnangul võib Kalingradi oblastisse kavandatava tuumaelektrijaama puhul osutuda ohtlikuks tuumajäätmete vedu ning ka see, et piirkonnas on olnud maavärin.

«Me teame, et jäätmete hoidlad on Sosnovõi Boris ehk siis üsna Eesti piiri lähedal. Läänemerd pidi või maitsi tuleb Kaliningradist ohtlikke tuumajäätmeid Eestile lähemale ja risk sellevõrra kõrgem,» selgitas riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Mart Jüssi «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Veel märkis keskkonnakomisjon seda, et Venemaa poolse raporti kohaselt ei ole Kaliningradi oblasti keskkonna seisund kiita.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas ütles, et praegu on veel vara arvata, millist mõju võiks Kaliningradi tuumaelektijaam avaldada Balti regiooni elektriturule. Vastust pole näiteks küsimusele, kuhu tahetakse hakata elektrienergiat transportima, tuumajaama võimsuseks on kavandatud kuni 2400 megavatti, kuid Kalingradi oblasti enda vajadus on 1000 megavati ringis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles