Sedin nõuab SEB-lt 1,49 miljardit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB.
SEB. Foto: Toomas Huik

OÜ Grove Invest süüdistab SEB Panka ja Liisingut oma tütarfirma Baltic Panel Groupi majandusraskuste, likviidsusprobleemide ja pankroti põhjustamises ning nõuab kohtus 1,49 miljardit krooni kahjutasu.

Osaliselt Pjotr Sedinile kuuluvat OÜd Grove Invest esindav vandeadvokaat Erki Kergandberg ütles, et kohtuasja ajendiks on see, et tema kliendi poolt 2005. aastal vineeritootmiseks asutatud Baltic Panel Group OÜ (BPG) kaotas SEB Panga ja SEB Liisingu jõulise sekkumise tõttu ettevõtte juhtimisse nii oma investeeringu kui ka ettevõtte. «Vineeritehase käivitumine takerdus seoses sellega, et tootmisseadmete tarnija ei olnud võimeline seadmeid tööle rakendama ja AS SEB Pank ja AS SEB Liising ei nõustunud Grove Invest ja BPG ettepanekutega tekkinud probleemide lahendamiseks. Selle tulemusena tekkisid Baltic Panel Grupil likviidsusprobleemid ja 12.05.2008  kuulutas kohus välja firma pankroti,» sõnas ta.

OÜ Grove Invest juhatuse liikme ja osaniku Jüri Triletski sõnul oli Kohilasse rajatud ca 500 miljoni kroonise maksumusega vineeritehasel olemas vajalik tööjõud, kogu vajalik tooraine, lai kliendibaas eksportturgudel ning ka kasumi kindlustamise leping maailma suurima kindlustusseltsiga Zurich. «Kui pank ei oleks hakanud tegema meile takistusi ettevõtte käivitamisel tekkinud tehniliste probleemide lahendamisel, töötaks Baltic Panel Groupi tehas täna täiel võimsusel, valmistades 50 000 kuupmeetrit vineeri aastas, andes käivet 535 miljonit krooni aastas, EBITDA-ga 230 miljonit krooni aastas ning andes Kohilas tööd ca 150 inimesele,» ennustas Triletski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles