Venemaa hakkab kivisöest gaasi tootma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev (istub) ja Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller (paremal) täna Omski naftatöötlustehases.
Dmitri Medvedev (istub) ja Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller (paremal) täna Omski naftatöötlustehases. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene energiamonopol Gazprom käivitas täna esimest korda oma ajaloos projekti, mille raames hakatakse kivisöest metaani tootma.


Tegemist on uue tehnoloogiaga, mis peaks aitama Gazpromil konkureerida kaasaegsemate gaasitootjatega, vahendas

Reuters

.

«Algust on tehtud uue projektiga, väga huvitava projektiga, et kiltkivist gaasi ekstraheerida,» ütles Venemaa president Dmitri Medvedev pärast projekti avatseremooniat Lääne-Siberis asuvas Kemerovo kaevanduspiirkonnas.

Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller ütles, et Venemaal on arvutuste kohaselt 84 triljonit kuupmeetrit söegaasi, mis moodustab kolmandiku kogu riigi maagaasivarust.

Ettevõte plaanib Kuzbassi kaevanduspiirkonnas esialgu toota umbes neli miljardit kuupmeetrit söegaasi aastas, pikemas perspektiivis peab tootmise maht suurenema 18-21 miljardi kuupmeetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles