Paet: Eesti turismisektor toibub majanduslangusest

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Raekoja platsil.
Turistid Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits.

Välisminister Urmas Paet ütles tänasel reisimessi Tourest avamisel, et kuigi üleilmne majanduskriis on piiranud reisimisaktiivsust, annavad mõned positiivsed märgid lootust olukorra paranemisele.


Näiteks oli eelmise aasta detsembris välisturistide arv võrreldes aastatagusega juba 12 protsenti suurem.

«Eelmisel aastal külastas Eestit võrreldes varasemaga 14 protsenti rohkem Vene turiste. Samuti oli aasta rekordiline Tallinna sadamat läbinud reisijate arvu ja Eestit külastanud kruiisituristide poolest,» tõi välisminister Paet näiteks.

2009. aastal peatus Eesti majutusettevõtetes kokku 2,1 miljonit sise- ja välisturisti.

Välisminister Paeti sõnul teeb välisministeerium ka aktiivset tööd, et hõlbustada Schengeni viisa taotlemist Eestisse reisimiseks neis riikides, kus Eestil esindust ei ole.

Läinud aastal sõlmis Eesti mitu uut koostöökokkulepet teiste Euroopa Liidu ühtse viisaruumi liikmesriikidega Schengeni viisade väljastamiseks.

2009. aastal sõlmis Eesti viisaesinduslepingud Hispaania, Hollandi, Leedu, Ungari, Austria ja Prantsusmaaga. Selle aasta jaanuaris allkirjastati viisakoostööleping Poolaga.

Venemaal saavad Eestisse reisijad kullerfirma vahendusel viisat taotleda ka riigi äärealadel, taotluse esitamiseks saatkonda minemata.

Eestimaalaste seas olid mullu välisriikidest populaarsemad Soome, Türgi, Egiptus, Kreeka ja Hispaania.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles