Andres Sõnajalg peab võla tasuma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres ja Oleg Sõnajalg - esimesed Eesti helikopterilubadega erapiloodid
Andres ja Oleg Sõnajalg - esimesed Eesti helikopterilubadega erapiloodid Foto: Erakogu

Muusiku ja ettevõtjana tuntud Andres Sõnajalg võttis 1999. aastal SEB Pangast 1 912 259 krooni laenu eluaseme ehitamiseks, mida pole siiani tasunud, vaidlustades selle Harju maakohtus, mis aga täna ärimehe esitatud hagi ei rahuldanud.


Andres Sõnajalg süüdistas laenu ja viiviste tagastamata jätmises panka. SEB Pank tõepoolest keeldus ühte laenu osamakset sularahas vastu võtmast, sest lepingus oli kokkulepitud laenu tagasimaksmine pangakontolt, sularaha soovis Sõnajalg tasuda aga valele pangakontole.

SEB Pank loovutas nimetatud nõude TSM Arenduse aktsiaseltsile, kuid ka see ei saanud Andres Sõnajalaga võla tasumise osas kokkuleppele. Võlausaldajat esindava vandeadvokaadi Alar Urmi sõnul väitis Sõnajalg, et tal pole kokkuleppe täitmiseks vahendeid.

Kohus jättis Andres Sõnajala hagi täies ulatuses rahuldamata ja kõik menetluskulud tema kanda. Andres Sõnajala laenulepingust tuleneva võla suurus koos intressi ja viivisega ületab tänaseks juba mitu korda algset laenusummat. Viimaste aastate jooksul ei ole Sõnajalg teinud Urmi sõnul ühtegi katset võla tasumiseks.

Andres Sõnajalg võib kohtu otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles