Initsiatiiv Rahva Raamatu omanikuvahetuseks tuli juhtidelt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuse Rahva Raamat.
Viru keskuse Rahva Raamat. Foto: Mihkel Maripuu

Rahva Raamatu tulevase uue omaniku Viljar Otsa sõnul tegid nemad Ekspress Grupi juhtidele ettepaneku raamatupoodidekett ära osta.

«Huvilisi oli rohkem. Meie tegime lihtsalt kõige parema pakkumise,» vastas Ots küsimusele, kas raamatupoodideketi juhtidel oli ostmisel eelis. «Müüjal oli ka see eelis, et ostjatel ei teki tulevikus ostu kohta pretensioone. Ehk meie ostsime ettevõtte, mida tunneme,» lisas Ots.

Praegune Rahva Raamatu nõukogu liige Ots märkis, et 33 miljonit oli poe eest õige hind. Samas pakkusid teised huviliselt järelikult õiglaseks hinnaks vähem? «Ma ei tea, palju teised pakkusid,» märkis Ots.

Raha firma ostuks tuli uutelt omanikelt ja finantsasutustelt.

Otsa sõnul on poeketi jaoks olemas pikaajaline äristrateegia, mida ta siiski nõus kohe avalikustama polnud. Küll tõi ta välja, et tänasest on poes müügil nn e-raamatud ning taolisi uuendusi on plaanis ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles