Skanska: ehitusturg on stabiliseerumas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skanska.
Skanska. Foto: Raigo Pajula

Skanska ärikasum Soomes ja Eestis oli eelmisel aastal 16,6 miljonit eurot ehk 2,1 protsenti netokäibest ning likviidsus oli kogu majandusaasta jooksul hea, teatas ettevõte. 


Skanska presidendi Juha Hetemäki sõnul kajastus majanduslangus ka Skanska käibenumbrites, mis langesid ühe kolmandiku võrra. Kuid kokkuvõttes tulemused tema hinnangul paranesid tänu heale projektijuhtimisele ning müügi- ja halduskulude rangele piiramisele.

Tellimuste portfell oli väiksem kui aasta varem, kuid kasvas jälle aasta viimases kvartalis. See näitab Hetemäki sõnul, et turg on stabiliseerumas.

Aasta lõpus oli tellimuste portfelli maht Skanskal ainult 6 protsenti väiksem kui eelmisel aastal ning ehitusteenuste puhul on see isegi kasvanud. Elamuehituses õnnestus Skanskal tänu sotsiaalkorterite ehitamisele oluliselt kompenseerida langust elamuprojektide mahus. Lisaks võitis ettevõte olulisi ehitushankeid.

Elamuehituse seis Soomes on paranemas ning see trend peaks jätkuma, kuid äriruumide ehituses toimub ilmselt langus. Tsiviilehitus jääb suure tõenäosusega samale tasemele kui eelmise aasta teises pooles. Eestis on turg Skanska presidendi hinnangul nüüdseks oma põhja saavutanud.

Eestis valmisid Skanskal mullu Rocca Al Mare kaubanduskeskuse renoveerimine ja laiendus, Meriton Spa Hotelli laiendus, Aseri ja Vanaküla tuuleelektrijaamade mullatööd ja tornid. Praegu on käimas Haapsalu kultuurikeskuse kapitaalremont.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles