Riik loodab tööandjaid toetades luua 10 000 uut töökohta

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti raha.
Eesti raha. Foto: Toomas Huik

Sotsiaalministeerium on ettevõtluse asutamise toetuse, tööpraktika toetamise ja palgatoetusega jaanuaris aidanud luua ligi 1000 uut töökohta, aasta lõpuks loodetakse sel kombel tööd leida kuni 10 000-le inimesele.


Sotsiaalminister Hanno Pevkur tutvustas möödunud reedel kolme meedet, millele keskendumine on aidanud kiirelt reaalseid töökohti luua. Esimene neist on tööpraktika. «Kui 2008. aastal osales tööpraktikal terve aasta jooksul 631 inimest, siis 2009. aastal oli see number veidi alla 1500. Jaanuaris on tööpraktikale suunatud juba 345 inimest,» rääkis Pevkur.

Ministri kinnitusel on üha rohkem tööandjad seda meedet avastamas ja kui trend jätkub, siis võiks tööpraktikale minevate inimeste hulk aastas ulatuda kuni 3000 inimeseni.

Ka teise meetme ehk palgatoetuse number näitab ministri kinnitusel väga rõõmustavaid trende. Kui 2008. aastal loodi palgatoetuse abil 71 töökohta, siis eelmisel aastal oli see number 158. Selle aastal on reedese seisuga palgatoetuse lepinguid sõlmitud juba 427. «Me oleme juba ühe kuuga peaaegu kolmekordselt ületanud terve eelmise aasta palgatoetuse määramise,» rõõmustas Pevkur.

Ettevõtluse alustamise toetus määrati 2008. aastal 162-le inimesele. 2009. aastal oli see number 510. Jaanuariga on toetuse saajaid lisandunud 70. Nende 70 toetusega on loodud vähemalt 115 töökohta.

«Kui me numbrid kokku liidame, siis ühe kuu jooksul on reaalse töökoha saanud ligi 1000 inimest. See on positiivne, et need meetmed on reaalselt inimestele töökohti toonud. Kui see nii edasi läheb, tuleks aastas töökohti juurde mitmetes tuhandetes,» rääkis Pevkur. Ministri kinnitusel on valmisolek üle 10 000 uue töökoha loomiseks sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles