Majandusvolinik Rehni staap: soomlased, eestlane, prantslane ja britt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn
Olli Rehn Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu majandusvoliniku ametikohale lähipäevil asuva Olli Rehni kabineti moodustavad Soome, Eesti, Prantsusmaa ja Suurbritannia kodanikud.


Kabinetiülema kohal hakkab tööle Timo Pesonen, kes oli sarnasel ametipostil ka siis, kui Rehn töötas laienemisvolinikuna, vahendas STT.

Lisaks Pesonenile kuuluvad kabinetti Soomest veel Vesa Vihriälä, Risto Artjoki ja Taneli Lahti. Neist kaks viimast töötasid ka laienemisvolinik Rehni kabinetis.

Uudisteagentuur STT peab vajalikuks ära märkida, et kabineti eestlasest liige Matti Maasikas on varem töötanud Eesti suursaadikuna Soomes.

Rehni meeskonna ülejäänud kaks liiget on kabinetiülema asetäitja prantslane Stephanie Riso ja britt Mandeep Baines. Mõlemad ökonomistid töötasid varem eelmise majandusvoliniku Joaquin Almunia meeskonnas.

Olli Rehni kabineti liikmete lõplik tööjaotus pole selge, kuid praeguste andmete järgi Riso tegeleb rahandusministrite Ecofin-nõupidamistega ja eurogrupi kohtumistega seotud asjadega. Bainesi töövaldkonda jäävad G20- ja G8-kohtumised.

Kabineti koosseisus on ülekaalus soome keelt valdavad inimesed, kuid Pesoneni kinnitusel hakkab töökeelteks olema prantsuse ja inglise keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles