Kaks Eesti firmat Kauppalehti koostatud «ämbrite» nimekirjas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Soome majandusleht Kauppalehti pani kokku juhtumid, mis ilmestavad käimasoleva aastatuhande esimese kümnendi suuremaid möödalaskimisi Soomega seotud ettevõtete poolt. Nimekirjast leiab viited ka kahele tuntud Eesti firmale.


Kohalik laevafirma Tallink leiab äramainimist koguni kahe erineva juhtumi tõttu. Esmalt juhib Kauppalehti tähelepanu sellele, et 2005. aastal lasi laevafirma oma laevade reovee Soome lahte.



Aasta hiljem pidas aga laevafirma juhtkond koosseisus Keijo Mehtonen, Andres Hunt ja Enn Pant kurikuulsat pidu Silja Line'i laeva pardal.



Teise Eesti ettevõttena on nimetatud Kreenholmi. 2007. aastal näitas Rootsi telekanal SVT dokumentaalfilmi Usbekistanist, kus alaealised koristasid põldudelt puuvilla.



Selgus, et sama puuvilla kasutati nimekate rõivatootjate (H&M, Marimekko ja SOK) toodangu valmistamiseks. Usbekistanist pärit puuvilla ostjate seas oli Eesti ettevõte Kreenholm, kellelt omakorda Marimekko ja SOK seda soetasid.



Asja ilmsiks tulles lõpetasid Marimekko ja SOK Kreenholmilt puuvilla ostmise, Kreenholm omakorda loobus Usbekistanist tooraine soetamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles